• Radna akcija 7-na Babinom skloništu

  Nedjelja, 06. lipnja 2012.
  Na redovnom sastanku našeg PD Knezgrad, dogovoreno je, da se napravi radna akcija koja bi obuhvaćala: Uređenje, čišćenje i promjenu poda u planinarskom skloništu, te uređenje i čišćenje planinarskog puta od planinarskog skloništa do makadamske ceste koja vodi prema Maloj Učki.
  Dogovoreno je okupljalište u Lignju u 9 h, za one koji žele uspon do Babina groba i Planinarskog skloništa, ostali koji to ne mogu ili ne žele mogu doći osobnim automobilima.
  Tradicionalno, na svakoj radnoj akciji okupi se veliki broj planinara i planinarki. Tako, i ovog puta pristiglo je 30 sudionika radne akcije. Na radnu akciju ja sam se odlučio doći automobilom sa Zoranom do Male Učke, a potom pješke do planinarskog skloništa.

  Svi orni za rad ubrzo smo se podijelili u tri grupe. Jedna manja grupa preuzima uređenje i zamjenu poda u skloništu, druga za čišćenje puta, a treća priprema oko hrane i roštilja ...

 • Radna akcija_5 Poklon - Vojak

  Nedjelja, 10. travnja 2011.
  Ovo je četvrta po redu radna akcija od doma na Poklonu do Vojaka ( vrha Učke ). Zadnja radna akcija  bila je protekle nedjelje 03. travnja. 2011, na kojoj se završila treća dionica i najveći dio četvrte dionice. Ovog puta odlučili smo završiti četvrtu dionicu. Najzahtjevniji dio posla na ovoj dionici su svakako, stepenice na dva prelaska od asfaltne ceste na planinarsku stazu. Isto tako, potrebno je završiti započeto uređenje izvora oko kojega se moraju postaviti pet klupa za odmor. Kao i do sada, okupljalište u 9 sati ispred planinarskog doma na Poklonu. I dalje odaziv je zaista velik. Pristiglo je 32 člana našeg  Društva. 

 • Radna akcija 4_Poklon - Vojak

  Nedjelja, 03. travnja 2011.
  Nastavak radne akcije od doma na Poklonu do Vojaka - vrha Učke. Zadnja radna akcija  bila je 20. veljače, 2011. na kojoj se završila druga dionica i veliki dio treće dionice. Ovog puta odlučili smo završit treću i baciti se na četvrtu zadnju dionicu, koja je duga 1.5 km. Okupljanje u 9 sati ispred planinarskog doma na Poklonu. Ovog puta odaziv je bio izuzetno velik, najveći do sada. Pristiglo je 40 članova našeg  Društva. U 9 h i 20 minuta sa alatkama u ruci započeli smo akciju uređenja, raspoređeni po grupama, tako da smo pokrili cijelu dužinu staze. Ova dionica je najduža, teža i zahtjevnija  od prethodnih, budući da treba napraviti na nekoliko mjesta kamene stepenice, ali uz dobru volju i silan napor, uspjeli smo veliki dio dovršiti i izvršiti pripreme za stepenice.

 • Radna akcija 3_Poklon-Vojak

  Subota, 20. veljače 2011.
  20. veljače bio je planiran skijaški pohod na Krvavec, zbog vremenskih uvjeta pohod je odgođen. U zamjenu za Krvavec, dogovoreno je, da se nastavi započeta akcija uređenje  planinarskog puta od Poklona do Vojaka. Planinarski put  podijeljen je u 4 dionice. Prva dionice je završena 06. veljače 2011. dužine 589 m. Ovog puta, odlučili smo, da napravimo drugu dionicu. Dužina ove dionice iznosi 543 m.

  Okupljanje u 9 sati ispred planinarskog doma na Poklonu. Odaziv na ovu treću po redu radnu akciju ove godine bio je izuzetno velik. Pristiglo je 32 člana našeg  Društva. Sa alatkama u ruci započeli smo akciju čišćenja, raspoređeni po grupama, tako da smo pokrili cijelu dužinu dionice. Ova dionica dosta je teža i zahtjevnija od prethodne, ali uz dobru volju i silan napor, uspjeli smo je završiti. Posao je završen u 14 h i 30 minuta. Naše PD Knezdrad Lovran, doniralo je ...

 • Radna akcija_2 - Lovranska Draga_Babino Slonište

  Subota, 13. veljače 2011. - Vrijeme radne avanture
  Na redovnom tjednom sastanku dogovoreno je da se očisti planinarski put od Lovranske Drage prema Babinu Skloništu. Vrijeme okupljanja 9 h i 30 minuta u Lignju. I ovog puta velik odaziv na radnu akciju, došlo nas je 19 planinara i planinarki. Oblačno je, vrijeme ne obećava, kiša samo što nije počela. Odlučni, bez oklijevanja, raspoređeni u dvije grupe krećemo u akciju. Veća grupa započinje čišćenje od Lovranske Drage a manja u kojoj sam i ja kreće s gornje strane. Sjedamo u Pantin  Land Rover i od Lovranske Drage vozimo se po šumskoj cesti do samog kraja. Prije nego smo započeli čišćenje, marendamo, kako bi imali više snage za rad. 

 • Radna akcija_1_Poklon_Vojak

  Nedjelja, 06. veljače 2011.
  Na redovnom tjednom sastanku našeg PD Knezgrad, dogovoreno je, da se napravi ove godine prva radna akcija: UREĐIVANJE: (čišćenje, proširenje i markiranje)  planinarskog puta od Poklona do Vojaka. Za uređenje cjelokupne trase podijelili smo stazu na 4 dionice. Ova 1 dionica puta obuhvaća uređenje staze od  planinarskog doma Poklon do izlaska na asfaltnu cestu, gdje staza presijeca istu cestu. Dužina ove dionice iznosi 589 m.

  Uređenje ove prve dionice započeli smo 06. veljače 2011. Okupljanje svih sudionika u 9 h i 30 minuta ispred planinarskog doma Poklon. Odaziv na ovu radnu akciju bio je izuzetno velik. Pristiglo je 37 članova našeg  Društva. Sa alatkama u ruci započeli smo akciju čišćenja, raspoređeni po grupama, tako da smo pokrili cijelu dužinu prve dionice. Posao je završen u 14 h.

  Nekoliko fotografija s prve radne akcije: