Radna akcija_2 - Lovranska Draga_Babino Slonište

Subota, 13. veljače 2011. - Vrijeme radne avanture
Na redovnom tjednom sastanku dogovoreno je da se očisti planinarski put od Lovranske Drage prema Babinu Skloništu. Vrijeme okupljanja 9 h i 30 minuta u Lignju. I ovog puta velik odaziv na radnu akciju, došlo nas je 19 planinara i planinarki. Oblačno je, vrijeme ne obećava, kiša samo što nije počela. Odlučni, bez oklijevanja, raspoređeni u dvije grupe krećemo u akciju. Veća grupa započinje čišćenje od Lovranske Drage a manja u kojoj sam i ja kreće s gornje strane. Sjedamo u Pantin  Land Rover i od Lovranske Drage vozimo se po šumskoj cesti do samog kraja. Prije nego smo započeli čišćenje, marendamo, kako bi imali više snage za rad. 

Vrijeme marende

Po završetku marende, nastavljamo put do staze koju moramo očistiti. Na putu u smjeru staze prati nas lagana kišica, bolje reći rosulja.

Na putu prema odredištu prati nas rosulja, ali ne odustajemo. Ovakvo stanje je podnošljivo. Dolazimo na stazu u 10 h, te se prihvaćamo posla.

Planinari na djelu

Ovako izgleda staza koju smo očistili. Dobrog raspoloženja i puni elana prihvatili smo se posla da što prije završimo, kako bi izbjegli moguću kišu. Nakon 2 h rada dolazimo do raskrižja puteva točno u 12 h.

Nekoliko minuta kasnije dolazi i druga radna grupa. Tu pravimo zajedničku fotografiju, ne zadržavamo se puno,  zbog kiše koja je u pojačanju. Ponovo se razdvajamo i svatko svojim putem doma.

Zajednička fotografija

Panta, ne bi bio Panta a da zanemari tradiciju i da se ne ode nešto popiti i pojesti poslije svake radne akcije ili pohoda. Land Roverom dolazimo do Lignja, tu uzimamo svoja auta i krećemo prema cafe Nevera u Lovranu. Tu se osvježavamo bambusima, pivom  i ubrzo dogovor pada da se nešto pojede u

Nevera u Lovranu

Vrijeme ručka u pečenjari Andrea u Lovranu i tu završava naša radna akcija

LINK – Album fotografija