Radna akcija 3_Poklon-Vojak

Subota, 20. veljače 2011.
20. veljače bio je planiran skijaški pohod na Krvavec, zbog vremenskih uvjeta pohod je odgođen. U zamjenu za Krvavec, dogovoreno je, da se nastavi započeta akcija uređenje  planinarskog puta od Poklona do Vojaka. Planinarski put  podijeljen je u 4 dionice. Prva dionice je završena 06. veljače 2011. dužine 589 m. Ovog puta, odlučili smo, da napravimo drugu dionicu. Dužina ove dionice iznosi 543 m.

Okupljanje u 9 sati ispred planinarskog doma na Poklonu. Odaziv na ovu treću po redu radnu akciju ove godine bio je izuzetno velik. Pristiglo je 32 člana našeg  Društva. Sa alatkama u ruci započeli smo akciju čišćenja, raspoređeni po grupama, tako da smo pokrili cijelu dužinu dionice. Ova dionica dosta je teža i zahtjevnija od prethodne, ali uz dobru volju i silan napor, uspjeli smo je završiti. Posao je završen u 14 h i 30 minuta. Naše PD Knezdrad Lovran, doniralo je peć na drva PD Opatija za planinarski dom na Poklonu. Dolaskom na Poklon dostavljamo peć i postavljamo je na mjesto.

Dean i Alen postavljaju na mjesto predviđeno za peć u sobi

Prije, nego smo započeli sa radom, želio sam napraviti zajedničku fotografiju, ali dok smo postavljali peć, dio planinara već je krenuo na posao. 

Ovo je polovica sudionika na radnoj akciji (16 od 32)

Na samom početku radne akcije

Radna grupa ozbiljno je shvatila radnu akciju i predano se prihvatila posla

Radi se bez prestanka

Na postavljanju stepenica - Svi su vrijeni i žele što prije završiti dobiveni zadatak

Ovako izgleda vesela radna ekipa poslije završetka našeg dijela dionice. Potom, se spajamo sa ostalim radnim ekipama.

Susret radnih ekipa. Evo nekoliko fotografija sa cijele dionice i ostalih radnih ekipa

Snažni momci sa osmjehom na licu i alatkama u rukama. To su mladići sa trdi batići !

Radnu akciju uspjeli smo završiti do 14 h i 30 minuta, kada započinjemo povratak u pravcu doma.

Ove fotografije podsjetile su me na protekla vremena, omladinske radne brigade, samo nedostaje pjesme. Ja ću to malo preinačiti i reći:

Pohodi, ide, stupa, ne boji se rada, planinarska Knezgrad udarna radna brigada. Nije loše ha, ha. Tako, veseli, raspoloženi i zadovoljni obavljenim poslom dolazimo na Poklon, gdje nas čeka ručak u domu.

Tu susrećem prijatelja, starog planinara i pasioniranog fotografa Darka Kalca sa svojom ekipom.

Darko Kalac sa svojom ekipom_PD Glas Istre iz Pule

Evo nekoliko fotografija iz doma za vrijeme ručka.

Vrijeme ručka u planinarskom domu Poklon

Fotografije za vrijeme ručka. U domu se zadržavamo sve do 17 h i 30 minuta, te se razilazimo svatko svojim putem do doma.

Ponedjeljak, 21. veljače 2011.

Sa predstavnicima Parka prirode Učka sastajem se sa Egonom i Florijanom na Poklonu u 12 h, kako bi zajednički pregledali stazu i provjerili dali je dobro izvedena prema njihovim zahtjevima. Mene je malo snijeg iznenadio, koji je pao preko noći. Visina snijega je između 2 do 3 centimetra.

Dolazak na početak staze, Egon i Florijan

Pripreme za pregled staze

Na stazi

Snijega je sve manje što se više približavamo domu na Poklonu. Na povratku se zaustavljamo u restoranu „Dopo Lavoro“, kako bi se malo zagrijali. Na stazi je bilo prilično hladno.  Nakon obilaska i pregleda izvršenih radova, predstavnici Parka prirode Učka bili su zadovoljni sa izvršenim radovima i nije bilo primjedbe.

Put nastavljamo do Poklona i tu susrećemo domara Vojka ispred doma sa tubom za peć. Poziva nas na piće i pokazuje peć koja je donirana od našeg Društva i dan prije postavljena.

U domu gdje je postavljena nova peć

LINK – Album fotografija  - Koje nisu obuhvaćene ovim blogom