Radna akcija 7-na Babinom skloništu

Nedjelja, 06. lipnja 2012.
Na redovnom sastanku našeg PD Knezgrad, dogovoreno je, da se napravi radna akcija koja bi obuhvaćala: Uređenje, čišćenje i promjenu poda u planinarskom skloništu, te uređenje i čišćenje planinarskog puta od planinarskog skloništa do makadamske ceste koja vodi prema Maloj Učki.
Dogovoreno je okupljalište u Lignju u 9 h, za one koji žele uspon do Babina groba i Planinarskog skloništa, ostali koji to ne mogu ili ne žele mogu doći osobnim automobilima.
Tradicionalno, na svakoj radnoj akciji okupi se veliki broj planinara i planinarki. Tako, i ovog puta pristiglo je 30 sudionika radne akcije. Na radnu akciju ja sam se odlučio doći automobilom sa Zoranom do Male Učke, a potom pješke do planinarskog skloništa.

Svi orni za rad ubrzo smo se podijelili u tri grupe. Jedna manja grupa preuzima uređenje i zamjenu poda u skloništu, druga za čišćenje puta, a treća priprema oko hrane i roštilja. Nekoliko fotografija ekipe koja vrši zamjenu poda u skloništu.

Zamjena poda u skloništu

Radna grupa koja radi na zamjeni poda u skloništu – mali predah i osvježenje

Čišćenje i uređenje okućnice oko Skloništa
Napuštam ovu grupu i odlazim do slijedeće grupe koja čisti planinarski put a kojoj se Dado i ja pridružujemo u čišćenju.

Po završetku čišćenja staze grupa se vraća do Skloništa

Posao je uspješno završen i radna grupa se vraća na Sklonište. U međuvremenu radna grupa završila je zamjenu poda. Svi sretni i zadovoljni sa obavljenim poslom. Okupljamo se oko treće radne grupe, koja dovršava roštilj. Nekoliko snimaka ove grupe majstora kuhinje i roštilja.

Nevia na roštilju

Fedor na roštilju

Nevi i Fedor su majstori roštilja, a Milan fritaje od šparoga.
Nekoliko fotografija za vrijeme ručka:

Za vrijeme ručka
Zadovoljni obavljenim poslom, Babino sklonište počeli smo napuštati okvirno oko 16 h. Dan je prekrasan, i ako u jutarnjim satima nije bio obećavajući.

U povratku prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev, otoke i greben Učke

Pogled na Sisol

LINK - Album fotografija koje nisu obuhvaćene ovim prikazom