Obilježavanje 15. obljetnice PD Knezgrad Lovran

Ove godine, 17. i 18. prosinca, PD Knezgrad Lovran je obilježilo 15 obljetnicu svog osnutka. Obilježavanje ove obljetnice započelo je 17. prosinca 2010. u 18 h sa otvaranjem izložbe slika u prostorijama galerije Laurus u Lovranu. Drugi dan 18. prosinca, obilježavanje se nastavlja u Lignju, gdje se održava izborna Skupština Društva. Na obilježavanju ove  obljetnice nazočili su uzvanici_ predstavnici:

 Grada Opatije, Općine Lovran, Turističke zajednice Lovran, Gorska služba spašavanja, PD Opatija i ostala planinarska društva iz Županije, Lovačka društva, predstavnici Parka prirode Učka, kao i sponzori Društva.
Posebno, moram istaknuti klapu ZVONEJSKI  KANTURI iz Zvoneća, koji su svojom nazočnošću i pjesmom uljepšali ovu obljetnicu.

Predsjednik Društva Silvano Zorzenon kratkim i prigodnim govorom pozdravio je sve uzvanike i članova Društva, te iznio kratak presjek događanja u tih 15 godina. Istaknuo je zaslužne članove koji su doprinijeli razvoju i napretku ovog Društva, te im uručio priznanja i zahvale. Nakon toga uz zakusku i pjesmu Zvonejskih  Kantura nastavlja se zabava do kasno u noć. Zbog snijega koji je obilato padao, klapa Kanturi nas napuštaju a  zabava se nastavila uz zvuke harmonike.
Kao potvrdu dobroj pjesmi i zabavi pogledajte slijedeće fotografije:

Aperitiv dobrodošlice

Pozdravni govor predsjednika

Dodjela priznanja

Dodjela priznanje našem društvu od PD TRIS. Priznanje je uručio Silvano Raffaelli inicijator  i osnivač PD Knezgrad Lovran.

Dodjela priznanja Zvonku Pigliću

Dodjela priznanja našem društvu od PD Opatija iz Opatije

Klapa Zvonejski Kanturi na djelu

Stol zakuske – pripremile naše vrijedne planinarke

Ugođaj snježne noći ispred galerije Laurus u Lovranu

18. prosinca 2010 godine - izborna Skupština Društva

PD Knezgrad nastavlja obilježavanje 15 obljetnicu sa članovima Društva u društvenim prostorijama doma Liganj. Istog dana održala se  izborna Skupština za predsjednika, potpredsjednika te tajnika Društva.

Predsjednik društva Silvano Zorzenon u svom četverogodišnjem mandatu osvrnuo se na stanje Društva kroz to proteklo razdoblje a kroz aktivnosti društva, pohode, kroz razne radne aktivnost, akcije i uspjehe koji su postignuti u tom razdoblju.

U svom govoru posebno se osvrnuo na podmlađivanje Društva, jer opstanak i kontinuitet svakog, pa tako i planinarskog Društva ovisi o podmlatku, mladim planinarima koji će jednog dana biti nosioci Društva i aktivnosti u njemu. To će biti prioritet budućeg predsjedništva. Pored toga, podnio je na transparentan način financijsko izviješće. Pokazalo se da je kroz sve četiri godine, Društvo poslovalo pozitivno sa značajnim financijskim ostatkom.               

Nakon podnošenja izviješća prešlo se na izbor novog predsjedništva. Glasovalo se tajno. Bilo je više kandidata kako za predsjednika, dopredsjednika, tako isto i za tajnika. Pored predloženih kandidata moglo se i dopisati druge kandidate i glasovati za njih. Da skratim, uz većinu glasova izabrano je dosadašnje predsjedništvo:

Predsjednik: Silvano Zorzenon
Dopredsjednica : Ivana Skočilić
Tajnica: Lili Kosmić

Novo-staro izabrano presjedništvo sa svečanom tortom

Evo nekoliko fotografija za vrijeme večere

Vrijeme večere

Nakon večere nastavlja se zabava uz pjesmu i ples

Zabava se nastavlja uz zvuke harmonike

Najglasniji duo

Razgovori između muzičkih pauza

Svečana torta za 15 obljetnicu sa logotipom PD Knezgrad

Pola noći je. Došlo vrijeme za rezanje torte

Skupna fotografija na izbornoj Skupštini u Lignju

Na slijedećem linku možete pogledati više fotografija koje nisu obuhvaćene ovim blogom.

LINK – Album fotografija